opublikowano: 06/08/2016
Masz ochotę na pikantne egzotyczne danie w zaciszu własnego domu? Nic prostszego! W markecie kupisz mieszankę przypraw dzięki której wyczarujesz super danie doslownie w kilkanaście minut!
Składniki:
- 4 duże papryki (różnokolorowe)
- 1 duża cebula
- kawałek indyka (udziec)
- puszka 400mil mleka kokosowego
- pasta tajska żółte curry (do nabycia na dziale kuchnie świata w wielu supermarketach)
- świeże liście kolendry lub pasta z kolendry (opcjonalnie)
- sól
- 2 łyżki oleju
Wykonanie:
Na rozgrzany w woku (lub na dużej patelni) olej wrzuć pokrojoną cebulę i paprykę (kawałki powinny być raczej duże). Chwilę podsmażaj. Dodaj mleko kokosowe. Dodaj pastę (połowę opakowania lub więcej - sprawdź czy danie nie jest zbyt pikantne, bo pasta tajska jest ostra!) Pokrój mięso w niewielkie kawałki i dorzuć do sosu. Duś około 15 minu mieszając od czasu do czasu. Dodaj łyżeczke pasty z kolendry lub trochę listków kolendry do smaku. Gotowe! Podawaj z ryżem np. pełnoziarnistym basmati.
Newsletter
Zapisz się do naszego newslettera i bądź na bieżąco !
Dodaj komentarz
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie dodał komentarza
Kanał RSS komentarzy na tej stronie | Kanał RSS dla wszystkich komentarzy