autor: Anna Zatwarnicka, opublikowano: 11/03/2024
Składniki:
pół fileta piersi kurczaka
pół kapusty pekińskiej
20 pomidorków koktajlowych
1 papryka czerwona
15 oliwek
pół opakowania sera „Feta”
1 ogórek świeży
zielona pietruszka
5 łyżek oliwy z oliwek
ziarna słonecznika
suszone zioła, ostra papryka, pieprz
Przygotowanie:
Mięso z piersi kurczaka przyprawić ostrą papryką oraz suszonymi ziołami, grillować na patelni, a następnie pokroić w kostkę. Kapustę drobno posiekać, pomidorki oraz oliwki przekroić na pół. Paprykę i ser pokroić w kostkę, a ogórka w plastry. Zieloną pietruszkę bardzo drobno posiekać. Słonecznik podprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki razem połączyć, dodać oliwę wymieszaną z ziołami i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać.
Newsletter
Zapisz się do naszego newslettera i bądź na bieżąco !
Dodaj komentarz
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie dodał komentarza
Kanał RSS komentarzy na tej stronie | Kanał RSS dla wszystkich komentarzy