autor: Beata Lepiarz, opublikowano: 01/04/2015
Wiosną, zamiast cieszyć się z ciepełka, opadamy z sił. Organizmy zmęczone zimnymi miesiącami, na dodatek wyjałowione ze składników odżywczych, nie są w stanie szybko się regenerować. Szczególnie jest to dla nas trudno, bo sezon startowy w pełni! Próbujemy się ratować kolejną filiżanką kawy, ale to tylko pogarsza sytuację. Wypłukujemy w ten sposób magnez, żelazo i ostatecznie po krótkim czasie stajemy się jeszcze bardziej zmęczone niż wcześniej.
Beata, autorka przepisów, od pewnego czasu na naszym facebookowym profilu serwuje nam zdjęcia kolorowych koktajli, które robi w domu. Poprosiłyśmy ją o podzielenie się swoimi ulubionymi smakami. I oto są! Wystarczy warzywa umyć, zmiksować i gotowe :)
Zielone szaleństwo
Duża zawartość żelaza jest dodatkowo wchłanialna z racji na bogactwo witaminy C. Chroni przed anemią oraz poprawia odporność. Działa oczyszczająco.
Składniki:
- pół ogórka
- garść jarmużu
- garść szpinaku
- 1/4 pęczka zielonej pietruszki
- połowa zielonej papryki
- pół cytryny
- pół jabłka
Czerwona uczta
Ma działanie bakteriobójcze, podnosi odporność, poprawia trawienie.
Składniki:
- papryka
- awokado
Newsletter
Zapisz się do naszego newslettera i bądź na bieżąco !
Dodaj komentarz
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie dodał komentarza
Kanał RSS komentarzy na tej stronie | Kanał RSS dla wszystkich komentarzy