Zaloguj się:

lub  
POZNAŃ PM
 
 

Spaghetti z indykiem, brukselką i jajkiem

 

autor: materiały prasowe Lubella, opublikowano: 07/10/2016

Coś szybkiego, coś smacznego, coś energetycznego? Z pewnością makaron! W takiej wersji jeszcze chyba nie próbowałyście? Czas na eksperymenty:) Smacznego!

 

Czas przygotowania: 30 minut

Poziom trudności: łatwy

Ilość porcji: dla 4 osób

 lubella spaghetti z indykiem brukselka oraz jajkiem zdjecie

Składniki:

  • Makaron Lubella Spaghetti 300 g
  • 4 jaja
  • Cebula 100 g
  • Brukselka 100 g
  • Pierś z indyka 200 g
  • Żurawina 30 g
  • Natka pietruszki 30 g
  • Parmezan 40 g
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według zaleceń producenta. Jajka gotujemy na twardo. Brukselkę myjemy i kroimy na mniejsze części.
  2. Indyka i cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy, dodajemy żurawinę. Łączymy z ugotowanym i odcedzonym wcześniej makaronem. Posypujemy parmezanem i posiekaną natką pietruszki.
  3. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dekorujemy natką pietruszki oraz pokruszonym jajkiem.

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Komentarze (0)

Nikt jeszcze nie dodał komentarza

Kanał RSS komentarzy na tej stronie | Kanał RSS dla wszystkich komentarzy