opublikowano: 29/03/2018
Święta Wielkanocne to oczywiście świetaj jajek. Warto je przyrządzić w atrakcyjny sposób. Najbardziej popularne sa oczywiście jajka faszerowane. Polecamy przygotowywać je nie tylko od święta bo sa nie tylko smaczne, ale również zdrowe!
Składniki (na 16 połówek faszerowanych):
- 8 jajek
- Garść rzeżuchy
- 3 plastry szynki
- Kilka łyżek majonezu
- Kilka łyżek jogurtu greckiego
- Sól
- Pieprz
Wykonanie:
Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, przekrój wzdłuż na pół i delikatnie wyjmij żółtka. Wsyp żółtka do miseczki i rozgnieć lub zblenduj. Szynkę pokrój w drobną kosteczkę, rzeżuchę posiekaj i dodaj do żółtek. Dodaj majonez zmieszany z jogurtem greckim, posól i popieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj. Puste połówki jajek wypełniaj farszem i dekoruj listkami rzeżuchy. Smacznego!
Foto: Winiary
Newsletter
Zapisz się do naszego newslettera i bądź na bieżąco !
Dodaj komentarz
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie dodał komentarza
Kanał RSS komentarzy na tej stronie | Kanał RSS dla wszystkich komentarzy