Zaloguj się:

lub  
grand prix
 
 

Jajka faszerowane rzeżuchą i szynką

 

opublikowano: 29/03/2018

Święta Wielkanocne to oczywiście świetaj jajek. Warto je przyrządzić w atrakcyjny sposób. Najbardziej popularne sa oczywiście jajka faszerowane. Polecamy przygotowywać je nie tylko od święta bo sa nie tylko smaczne, ale również zdrowe!

 jajka z rzezucha

Składniki (na 16 połówek faszerowanych):

  • 8 jajek
  • Garść rzeżuchy
  • 3 plastry szynki
  • Kilka łyżek majonezu
  • Kilka łyżek jogurtu greckiego
  • Sól
  • Pieprz

Wykonanie:

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, przekrój wzdłuż na pół i delikatnie wyjmij żółtka. Wsyp żółtka do miseczki i rozgnieć lub zblenduj. Szynkę pokrój w drobną kosteczkę, rzeżuchę posiekaj i dodaj do żółtek. Dodaj majonez zmieszany z jogurtem greckim, posól i popieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj. Puste połówki jajek wypełniaj farszem i dekoruj listkami rzeżuchy. Smacznego!

 

Foto: Winiary

Dodaj komentarz

Komentarze (0)

Nikt jeszcze nie dodał komentarza

Kanał RSS komentarzy na tej stronie | Kanał RSS dla wszystkich komentarzy