Zaloguj się:

lub  
 
 

Pasta jajeczna z awokado

 

autor: Katarzyna Żbikowska-Jusis, opublikowano: 01/04/2013

Awokado to bogactwo składników mineralnych i witamin. Zawiera m. in. sporo żelaza, dlatego warto je jeść. Przedstawiamy wspaniałą alternatywę dla wędlin - pasta na kanapki sprawdzi się na kolację po treningu, a także... na przyjęcie.

 pasta z avocado i jaj

Składniki (dla 4 osób):

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka majonezu
  • pół małej cebuli
  • szczypiorek
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Jajka pokroić w kostkę i wsypać do miski z szerokim dnem. Awokado obrać ze skóry, przekroić na pół, usunąć pestkę i posiekać w kostkę. Wsypać do miski z jajkiem. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki rozgnieść widelcem i zmieszać. Dodać sól, pieprz, sok z cytryny i majonez. Dodać posiekany szczypiorek oraz drobno posiekaną cebulę. Wszystko wyieszac na jednolitą masę. Podawać z chlebem razowym lub z grzankami. 

Dodaj komentarz

Komentarze (0)

Nikt jeszcze nie dodał komentarza

Kanał RSS komentarzy na tej stronie | Kanał RSS dla wszystkich komentarzy