Zaloguj się:

lub  
 
 

Jajecznica po hiszpańsku

 

autor: Katarzyna Żbikowska-Jusis, opublikowano: 01/04/2013

Jajecznica w nieco mniej tradycyjnej wersji. Na oliwie z oliwek - zdrowiej niż na maśle! A jak pysznie...

 jajecznica po hiszpansku

Składniki(dla 2 osób):

  • 3 średniej wielkości jajka
  • 1 świeży pomidor
  • łyżka koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
  • pół cebuli
  • oliwa z oliwek
  • kilka sztuk zielonych oliwek
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Celublę pokrój i przesmaż na oliwie z oliwek. Dodaj obranego ze skórki i pokrojonego pomidora. Podsmaż chwilę (ale nie za długo, żeby pomidor zupełnie się nie rozpadł). Wbij jajka na patelnię i wymieszaj z cebulą i pomidorem. Jeśli wolisz wersję bardziej pomidorową (lub nie masz świeżych pomidorów) dodaj koncentrat. Posól i popieprz do smaku. Pożywne danie gotowe. Podawaj w towarzystwie oliwek:)

Dodaj komentarz

Komentarze (47)

Kanał RSS komentarzy na tej stronie | Kanał RSS dla wszystkich komentarzy