Zaloguj się:

lub  
grand prix
 
 

Fit sałatka z resztek

 

opublikowano: 16/02/2018

Nie masz pomysłu na drugie śniadanie lub zastanawiasz się z czego zrobić sałatkę żeby nie miała tony majonezu a przy tym nie była pozbawiona smaku? Możliwości jest mnóstwo a najlepszym pomysłem jest wymieszanie składników, które naszykowałaś wcześniej do obiadu. Możesz też jednego dnia przygotować składniki i mieć z czego robić różne warianty sałatek przez 3 dni. To proste. I zdrowe - zatem - przed wami przykładowa sałatka, która idealnie się sprawdzi jako "pudełko" do pracy. Takie danie jest nie tylko pożywne ale również smaczne ponieważ składniki się dopełniają.

salatka z resztek

Składniki (wszystkie na oko ponieważ wszystkiego dajemy po trochu):

  • kawałki pieczonego batata
  • kawałki pieczonego ziemniaka (lub np. resztka kaszy gryczanej czy pęczaku z obiadu)
  • pieczona papryka czerwona i/lub żółta
  • gotowany brokuł
  • pomidorki koktajlowe
  • ser feta
  • kawałki mięsa (np. kotlet drobiowy, który został lub kawałki pieczonego mięsa)
  • pestki dyni
  • oliwa z oliwek
  • zioła np. rozmaryn/ prowansalskie/ przyprawa do pieczonych ziemniaków etc.

Wszystkie składniki należy wymieszać i zjeść ze smakiem :) To tylko przykład mieszanki idealnej na sałatkę. Świetnie się także komponuje podsmażona lub pieczona cukinia, kalafior czy oliwki, które dodają wyraźnego smaku. Warto sięgać również po rodzimego ogórka kiszonego lub gotowanego czy pieczonego buraka.

Dodaj komentarz

Komentarze (0)

Nikt jeszcze nie dodał komentarza

Kanał RSS komentarzy na tej stronie | Kanał RSS dla wszystkich komentarzy