opublikowano: 01/04/2013
Puszkowany tuńczyk w sosie własnym to świetny produkt, z którego bardzo szybko można przygotować zdrowe i smaczne danie. Stanowi dobrą alternatywę dla mięsa. Naleśniki pełnoziarniste z farszem tuńczykowym to idealne danie regeneracyjne będące połączeniem węglowodanów i chudego białka.
Składniki:
- puszka tuńczyka w sosie własnym (lepsze są kawałki, niekoniecznie tuńczyk sałatkowy)
- kilkanaście zielonych oliwek bez pestek
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oleju
- chili
- sól, pieprz
Wykonanie:
Olej rozgrzej na patelni i dodaj tuńczyka. Smaż przez kilka minut. Oliwki pokrój w malutkie kawałki i dodaj na patelnię. Dodaj chili, sól i pieprz do smaku. Na sam koniec dodaj wyciśnięty ząbek czosnku. Całość wymieszaj. Farsz do naleśników gotowy!
Newsletter
Zapisz się do naszego newslettera i bądź na bieżąco !
Dodaj komentarz
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie dodał komentarza
Kanał RSS komentarzy na tej stronie | Kanał RSS dla wszystkich komentarzy