Zaloguj się:

lub  
 
 

Z tuńczykiem i oliwkami

 

opublikowano: 01/04/2013

Puszkowany tuńczyk w sosie własnym to świetny produkt, z którego bardzo szybko można przygotować zdrowe i smaczne danie. Stanowi dobrą alternatywę dla mięsa. Naleśniki pełnoziarniste z farszem tuńczykowym to idealne danie regeneracyjne będące połączeniem węglowodanów i chudego białka.

 z tunczykiem

Składniki:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym (lepsze są kawałki, niekoniecznie tuńczyk sałatkowy)
  • kilkanaście zielonych oliwek bez pestek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • chili
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Olej rozgrzej na patelni i dodaj tuńczyka. Smaż przez kilka minut. Oliwki pokrój w malutkie kawałki i dodaj na patelnię. Dodaj chili, sól i pieprz do smaku. Na sam koniec dodaj wyciśnięty ząbek czosnku. Całość wymieszaj. Farsz do naleśników gotowy!

Dodaj komentarz

Komentarze (0)

Nikt jeszcze nie dodał komentarza

Kanał RSS komentarzy na tej stronie | Kanał RSS dla wszystkich komentarzy