Zaloguj się:

lub  
 
 

Lemoniada arbuzowa

 

autor: Anna Zatwarnicka, opublikowano: 12/07/2022

Gdy doskwiera nam upał i mamy ochotę na orzeźwienie, nie ma lepszego napoju niż lemoniada arbuzowa.

lemoniada arbuzowa

Składniki:

ok 1,5 kg arbuza bez pestek, może być żółty

sok z 3 cytryn

ok 130 g erytrolu lub innego słodzika

0,5 l wody

lód w kostkach

Przygotowanie:

Jeśli Twój arbuz posiada pestki, usuń wszystkie, a następnie pokrój owoc na kawałki. Do kawałków arbuza dodaj sok z cytryn i słodzik. Wszystko razem dokładnie zblenduj, następnie przecedź przez sito aby pozbyć się pestek, których nie usunęłaś wcześniej. Dodaj wodę mineralną (może być gazowana), podawaj w szklaneczkach udekorowanych liściem mięty.

Dodaj komentarz

Komentarze (15)

Kanał RSS komentarzy na tej stronie | Kanał RSS dla wszystkich komentarzy