autor: Anna Zatwarnicka, opublikowano: 11/03/2024
Składniki:
150 g filetu z łososia (ze skórą)
½ torebki kaszy jaglanej
1 cukinia
1 czerwona papryka
1 łyżka oleju rzepakowego
1 łyżka oliwy z oliwek
sól
pieprz
pestki słonecznika
natka pietruszki
Wykonanie:
Ugotuj kaszę jaglaną zgodnie z opisem na opakowaniu. Pokrój w plastry cukinię oraz paprykę, dopraw solą i pieprzem. Grilluj na rozgrzanej patelni grillowej. Na osobnej patelni rozgrzej olej rzepakowy i smaż łososia od strony skóry na średnim ogniu. Po 3 minutach przełóż na drugą stronę, dopraw solą i pieprzem. Ugotowaną kaszę jaglaną wymieszaj z oliwą z oliwek i posiekaną natką pietruszki. Ułóż na talerzu kaszę, filet z łososia oraz grillowane warzywa, posyp po wierzchu pestkami słonecznika. Udekoruj natką pietruszki.
Newsletter
Zapisz się do naszego newslettera i bądź na bieżąco !
Dodaj komentarz
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie dodał komentarza
Kanał RSS komentarzy na tej stronie | Kanał RSS dla wszystkich komentarzy