Zaloguj się:

lub  
 
 

Kasza jaglana z warzywami i grillowanym łososiem

 

autor: Anna Zatwarnicka, opublikowano: 11/03/2024

Grillowany łosoś

Składniki:

150 g filetu z łososia (ze skórą)

½ torebki kaszy jaglanej

1 cukinia

1 czerwona papryka

1 łyżka oleju rzepakowego

1 łyżka oliwy z oliwek

sól 

pieprz

pestki słonecznika

natka pietruszki

Wykonanie:

Ugotuj kaszę jaglaną zgodnie z opisem na opakowaniu. Pokrój w plastry cukinię oraz paprykę, dopraw solą i pieprzem. Grilluj na rozgrzanej patelni grillowej. Na osobnej patelni rozgrzej olej rzepakowy i smaż łososia od strony skóry na średnim ogniu. Po 3 minutach przełóż na drugą stronę, dopraw solą i pieprzem. Ugotowaną kaszę jaglaną wymieszaj z oliwą z oliwek i posiekaną natką pietruszki. Ułóż na talerzu kaszę, filet z łososia oraz grillowane warzywa, posyp po wierzchu pestkami słonecznika. Udekoruj natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Komentarze (0)

Nikt jeszcze nie dodał komentarza

Kanał RSS komentarzy na tej stronie | Kanał RSS dla wszystkich komentarzy