autor: Katarzyna Żbikowska-Jusis, opublikowano: 01/04/2013
To błyskawiczna i bardzo pożywna zupa krem. Głównie na zimę ponieważ z groszku mrożonego, ale jeśli uda Ci się kupić latem świeży groszek zupa będzie jeszcze lepsza.
Groszek zielony zawiera mnóstwo minerałów (m.inn. potas, sób, magnez, żelazo), a także witaminy. Działa na organizm odkwaszająco.
Składniki:
- 1 torebka mrożonego zielonego groszku
- 2 łyżki oleju (z pestek winogron lub zwykłego oleju)
- włoszczyzna
- sól, pieprz
- angielka (bułka paryska) lub bagietka
Wykonanie:
Ugotuj wywar z włoszczyzny. Włoszczyznę wyjmij, a do wywaru wsyp groszek. Gotuj do miękkości. Dodaj olej i przyprawy. Całość zmiksuj na jednolitą masę. Pieczywo pokrój na kromki, a następnie na małe kwadraciki. Wsyp je na blachę i wstaw do rozgrzanego piekarnika na kilkanaście minut (aż się zarumienią). Zupę podawaj z grzankami.
Newsletter
Zapisz się do naszego newslettera i bądź na bieżąco !
Dodaj komentarz
Komentarze (1)
Napisany przez StevEmbole, 27/11/2019 12:28am (6 lata temu)
Cephalexin 500mg Cap Propecia Online Pharmacy New York Online Pharmacy Europ No Prescription <a href=http://buyviaa.com>viagra</a> Levitra Rezeptfrei Polen Amoxicillin Drug Category
Nikt jeszcze nie dodał komentarza
Kanał RSS komentarzy na tej stronie | Kanał RSS dla wszystkich komentarzy