Zaloguj się:

lub  
 
 

Owsianka z gruszką i cynamonem

 

autor: Anna Zatwarnicka, opublikowano: 16/02/2024

Gruszka na śniadanie

Składniki:

1 szklanka płatków owsianych

2 szklanki mleka (może być roślinne)

1 gruszka, obrana i pokrojona w kostkę

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżka miodu lub syropu klonowego (opcjonalnie)

Garść orzechów włoskich lub migdałów, posiekanych (opcjonalnie)

Przygotowanie:

W rondlu połącz płatki owsiane, mleko i gruszkę. Gotuj na średnim ogniu, często mieszając, aż owsianka zgęstnieje i gruszka będzie miękka (około 5-7 minut).

Dodaj cynamon i ewentualnie słodzik, mieszaj.

Przełóż owsiankę do miseczki i posyp posiekanymi orzechami lub migdałami, jeśli używasz.

Podawaj gorące.

Dodaj komentarz

Komentarze (0)

Nikt jeszcze nie dodał komentarza

Kanał RSS komentarzy na tej stronie | Kanał RSS dla wszystkich komentarzy