Zaloguj się:

lub  
 
 

Tagliatelle Alla Boscaiola

 

autor: Źródło: Malma, opublikowano: 28/12/2016

Przed dłuższym bieganiem, przed zawodami i po bieganiu - nie ma to jak makaron! Jeśli do tego przepis jest prosty w wykonaniu i niezwykle smakowity to nie potrzeba niczego więcej. 

malma tagliatelle alla boscaio

Składniki:

  • 200 g makaronu Malma tagliatelle nidi
  • 150 g pancetty
  • 150 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 op. pomidorów w puszce
  • 150 g śmietany kremówki
  • Natka pietruszki
  • Parmezan
  • Oliwa
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

 Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją producenta na opakowaniu.

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Przesmażamy, a następnie dokładamy pokrojoną pancettę oraz pieczarki. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy pomidory z puszki, wszystko razem mieszamy i dusimy. Po chwili dodajemy śmietanę oraz przyprawy.

Dodaj komentarz

Komentarze (0)

Nikt jeszcze nie dodał komentarza

Kanał RSS komentarzy na tej stronie | Kanał RSS dla wszystkich komentarzy