Zaloguj się:

lub  
 
 

Makaron kokardki ze szparagami, groszkiem, kozim serem oraz truskawkami (wege)

 

autor: Piotr Ceranowicz - szef kuchni, uczestnik III edycji TOP Chef oraz ekspert kulinarny marki Lubella. , opublikowano: 08/07/2015

Nie masz pomysłu na lekkie i łatwe danie na wakacyjny obiad? Skorzystaj z sugestii specjalistów marki Lubella, którzy proponują niebanalne połączenia - w sam raz na trwający jeszcze letni sezon. Smak na pewno pozytywnie cię zaskoczy. Danie jest wprost idealne na obiad przed planowanym popołudniowym treningiem. 

lubella makaron kokardki ze szparagami

Składniki:

  • Makaron kokardki (400g)
  • Szparagi  (10 szt.)
  • Groszek mrożony lub świeży  (1 szk.)
  • Truskawki  (10 szt.)
  • Roladka pleśniowa z mleka koziego (1 szt.)
  • Cebula (1 szt.)
  • Śmietanka (100 ml)
  • Sól, pieprz
  • Łyżka masła
  • Szczypiorek

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.

Na łyżce masła przesmażamy pokrojoną cebulę, dodajemy obrane i pokrojone szparagi oraz groszek. Chwilę smażymy, a następnie dodajemy śmietankę i doprawiamy. Dodajemy pokruszoną roladkę i makaron.

Wykładamy na talerze i na każdej porcji układamy pokrojone truskawki oraz posiekany szczypiorek.

 

Dodaj komentarz

Komentarze (0)

Nikt jeszcze nie dodał komentarza

Kanał RSS komentarzy na tej stronie | Kanał RSS dla wszystkich komentarzy