autor: Piotr Ceranowicz - szef kuchni, uczestnik III edycji TOP Chef oraz ekspert kulinarny marki Lubella. , opublikowano: 08/07/2015
Nie masz pomysłu na lekkie i łatwe danie na wakacyjny obiad? Skorzystaj z sugestii specjalistów marki Lubella, którzy proponują niebanalne połączenia - w sam raz na trwający jeszcze letni sezon. Smak na pewno pozytywnie cię zaskoczy. Danie jest wprost idealne na obiad przed planowanym popołudniowym treningiem.
Składniki:
- Makaron kokardki (400g)
- Szparagi (10 szt.)
- Groszek mrożony lub świeży (1 szk.)
- Truskawki (10 szt.)
- Roladka pleśniowa z mleka koziego (1 szt.)
- Cebula (1 szt.)
- Śmietanka (100 ml)
- Sól, pieprz
- Łyżka masła
- Szczypiorek
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Na łyżce masła przesmażamy pokrojoną cebulę, dodajemy obrane i pokrojone szparagi oraz groszek. Chwilę smażymy, a następnie dodajemy śmietankę i doprawiamy. Dodajemy pokruszoną roladkę i makaron.
Wykładamy na talerze i na każdej porcji układamy pokrojone truskawki oraz posiekany szczypiorek.
Newsletter
Zapisz się do naszego newslettera i bądź na bieżąco !
Dodaj komentarz
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie dodał komentarza
Kanał RSS komentarzy na tej stronie | Kanał RSS dla wszystkich komentarzy