opublikowano: 27/04/2018
W sezonie na szparagi warto kupować to warzywo jak najczęściej i korzystać z jego wartości odżywczych. Przedstawiamy przepis na szybkie, pyszne danie w sam raz dla biegaczki. Przygotowanie go trwa tylko nieco dłużej niż gotuje się makaron więc szybko i sprawnie możesz wyczarować coś pysznego na obiad - przed i po treningu.
Składniki:
- Pęczek zielonych szparagów
- 200 gramów wędzonego na zimno łososia
- garść pomidorków koktajlowych (mogą być żółte)
- 1 pomidor duży
- 2 garści szpinaku baby
- Kilka łyżek oleju (np. z pestek winogrom lub zwykłego rzepakowego)
- Sól, pieprz
- 1 łyżka cukru (do gotowania szparagów w wodzie)
- Starty ser grana padano do posypania
Wykonanie:
W dużym garnku zagotuj wodę. Dosyp do niej łyżkę cukru i łyżeczkę soli. Wrzuć szparagi pokrojone na kawałki (najpierw grubsze części a po ok 3 minutach końcówki) Gotuj przez chwile aby zrobiły się miękkie.
Na patelni podgrzej olej, wrzuć szpinak a po chwili dodaj pomidory pokrojone na kawałaki i pomidorki koktajlowe. Posól i popieprz. Dodaj pokrojonego łososia. Duś przez chwilę. Na koniec dodaj przygotowane wcześniej szparagi. Wszystko wymieszaj.
W międzyczasie ugotuj makaron. Podawaj makaron z sosem posypany startym serem, najlepiej grana padano. Smacznego!
Newsletter
Zapisz się do naszego newslettera i bądź na bieżąco !
Dodaj komentarz
Komentarze (1)
Napisany przez posso comprare sulazine senza ricetta, 14/03/2024 1:31pm (14 dni temu)
I blog quite often and I genuinely thank you for your content.
The article has truly peaked my interest. I'm going to book mark your site and keep checking
for new information about once a week. I opted in for your Feed too.
Nikt jeszcze nie dodał komentarza
Kanał RSS komentarzy na tej stronie | Kanał RSS dla wszystkich komentarzy